Menu Sluiten

Aankoopbegeleiding incl. bezichtigen

LET OP! Sommige prijzen zijn gewijzigd per 01-01-2024

Aankoopbegeleiding (incl. meegaan naar de bezichtiging):

Voor Aankoopbegeleiding (mee gaan naar de bezichtiging, adviseren en het zoeken van een paard etc.) rekenen wij de gebruikelijke reiskostenvergoeding van €0,25 per km en €15,- per uur werk (geen reistijd, enkel werkuren) met €75,- aanbetaling, deze wordt bij de eindfactuur in mindering gebracht. Dit werk bestaat uit het maken van de advertentie, paarden zoeken, contact met mensen die paarden aanbieden en contact met u om de aangeboden paarden met u te bespreken, eventueel voor u een afspraak inplannen voor de bezichtiging en meegaan naar de bezichtiging.

Gemiddeld kost een bezichtiging van een paard 1,5 uur en zijn wij online ongeveer 3-7 uur aan het zoeken. Totaal zijn wij tussen de 8-15 uur kwijt voor 1 aankoopbegeleiding (bij sommige meer, bij sommige minder. Wij zijn afhankelijk van vraag/aanbod). Houd hier rekening mee voor u zich aanmeldt.

Het is altijd raadzaam om een paard minstens klinisch te laten keuren door een erkend keuringsdierenarts. Toch kan het voorkomen dat het paard wat u koopt later verborgen gebreken blijkt te hebben (dit komt heel weinig voor als een paard minstens klinisch en bij voorkeur ook röntgen gekeurd is, tenzij er iets aan de hand is wat tijdens de keuring niet naar boven komt). Jouw Paardenmakelaar is in geen enkele vorm aansprakelijk mocht dit uitzonderlijke geval zich voordoen. Wel kunnen wij bemiddelen tussen u en de verkopende partij wanneer u er zelf niet uit komt.

Wanneer u zelf al een paard gekocht heeft of de zoekactie wilt stopzetten worden de gewerkte uren en reiskosten wel in rekening gebracht, de aanbetaling wordt dan in mindering gebracht. Restitutie om welke reden ook is niet mogelijk.