Menu Sluiten

Falabella

Een Falabella-paard is een opmerkelijk miniatuurpaardenras dat zijn oorsprong vindt in Argentinië. Deze kleine paarden staan ​​bekend om hun schattige uiterlijk en charmante persoonlijkheden. Ze behoren tot de kleinste paarden ter wereld en worden vaak gehouden als huisdieren, gezelschapsdieren of in miniatuurpaardenfokkerijen.

Het ras is vernoemd naar de familie Falabella, die het fokprogramma begon om deze kleine paarden te ontwikkelen. Ze worden gefokt door zorgvuldige selectie om hun kleine gestalte te behouden. In tegenstelling tot sommige andere miniatuurpaardenrassen, zoals Shetlandpony’s, zijn Falabella-paarden niet het resultaat van dwerggroei, maar zijn ze genetisch klein van stuk.

Falabella-paarden hebben een prachtige uitstraling en zijn vaak te herkennen aan hun kleine formaat, met een maximale schofthoogte van ongeveer 90 centimeter. Ze hebben een fijne, elegante bouw en een sierlijke houding die doet denken aan hun grotere neven en nichten. Hun hoofd is verfijnd, met expressieve ogen en kleine, beweeglijke oren.

De vacht van Falabella’s kan variëren in kleur, maar komt meestal voor in tinten zoals zwart, bruin, grijs en vos. Hun manen en staart zijn over het algemeen weelderig en kunnen golvend of recht zijn, afhankelijk van het individuele paard. Deze paarden hebben vaak een glanzende, gezonde vacht en zien er altijd goed verzorgd uit.

Wat betreft hun karakter, staan Falabella-paarden bekend om hun vriendelijke en aanhankelijke aard. Ze zijn vaak gemakkelijk in de omgang en vormen sterke banden met hun eigenaren. Vanwege hun kleine formaat zijn ze populair bij kinderen en worden ze vaak ingezet voor kinderrijlessen of als therapiepaarden.

Ondanks hun kleine gestalte hebben Falabella-paarden een behoorlijke hoeveelheid energie en kunnen ze graag bewegen. Ze zijn nieuwsgierig van aard en houden ervan om nieuwe dingen te verkennen. Dit maakt ze geschikt voor verschillende activiteiten, waaronder rijden, aangespannen rijden en zelfs gehoorzaamheidstraining.

Deze prachtige kleine paarden zijn een waardevolle aanvulling op de paardenwereld en brengen vreugde en plezier aan iedereen die het geluk heeft om met ze in contact te komen. Ze belichamen de perfecte samensmelting van schoonheid, vriendelijkheid en elegantie in een klein formaat. Falabella-paarden zijn echt unieke pareltjes in de wereld van de paardenfokkerij en worden terecht bewonderd om hun bijzondere eigenschappen.